Watain @ Inferno 2014

watain-inferno-2014-8-of-10

Det er noe herlig rituelt rundt en festivalavslutning for som oftest vil en festival spare det beste til slutt samtidig som publikumet ikke bare begynner å tappes for krefter men også er mer enn klare til å gi siste rest av energi for å få maks ut av festivalen. Inferno 2014 var en uhyre sterk festival hvor man fikk oppleve storheter som Dimmu Borgir, Tristania, Gehenna og Hatebreed men selve æren av å avslutte festen tilfalt Watain og da lå det i kortene at det ville bli alt annet enn anonymt!

watain-inferno-2014-10-of-10

I en musikkbransje hvor mange satser på å kommersprostituere seg for å oppnå suksess er Watain bandet som fra dag 1 har gitt fxxn i kritikere og hitlister mens de kontinuerlig har videreutviklet og dyrket sitt eget dystre konsept. Når lyset i salen ble slukket og eimen av rått kjøtt fylte scenen ble Rockefeller forvandlet til en diabolsk messe i Watains Tempel hvor deres uovertrufne sans for detaljer tok oss med inn i helvetes mørkeste avkroker.

watain-inferno-2014-7-of-10

Det er nettopp dette iherdige fokuset på detaljer som dyreskjeletter, blod, flammer, kulisser og sminke som bidrar til å skape en helt spesiell atmosfære rundt Watain og selv om man selv kanskje ikke er helt med på dette dyrk-djevelen-konspetet så er det umulig å ikke la seg imponere av totalpakken som serveres.

watain-inferno-2014-3-of-10

Fra å åpne knallsterkt med hyperagressive De Profundis eide de et allerede dødssliten publikum denne kvelden og når de fortsatte med Malfeitor, Satans Hunger, Puzzles of Blood og Devil’s Blood hersket det aldri noen tvil om at publikumet mer enn gjerne lot seg bli med på denne hardtslående reisen inn i en musikalsk verden mange ikke tørr å sette sine bein i.

watain-inferno-2014-1-of-10

Allikevel var det først mot slutten vi fikk oppleve hvilken enorm musikalsk kraft Watain faktisk er for med The Serpent’s Chalice avsluttet de ikke bare konserten men også hele festivalen mens publikumet som i god festivalånd fremsto som relativt hardbarket nærmest felte en gledeståre over hva de hadde fått oppleve. Watain kom med et enkelt mål og det var å holde en musikalsk messe for de troende så vel som de ikke-troende og det maktet de med glans for Watain beviste til gangs at de har blitt en av bransjens absolutte storheter og de som møtte opp fikk garantert ett minne for livet!


BONUS


watain-inferno-2014-2-of-10 watain-inferno-2014-9-of-10 watain-inferno-2014-6-of-10 watain-inferno-2014-5-of-10 watain-inferno-2014-4-of-10

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar