Valentourettes @ Spydeberg Rock Festival 2016 – Festen som aldri tar slutt

valentourettes-spydeberg-rock-festival-2016-2-of-12

Det sies at en vellykket festival er den som makter å overraske og variere uten at publikumet begynner å lure på hva som skjer. Spydeberg Rock Festival må i så fall sies å være en særdeles vellykket festival for etter å ha tilbragt godt å vel en en time i den trolske fjellheimen hvor Kalandra vartet opp med festivalens største opplevelse, så var det tid for fest og få er vel mer rustet for å by opp til en fest enn Valentourettes.

valentourettes-spydeberg-rock-festival-2016-12-of-12På papiret var det kanskje et lite antiklimaks å gå for en atmosfærisk konsertopplevelse av de sjeldne til en fest som aldri tar slutt, men når Valentourettes først skal innta scenen er det bare å stupe i baren, bunkre opp med godt drikke og slippe seg løs. Det er vel strengt tatt ingen som ikke har hatt eller annet forhold til Jokke sine låter og det finnes vel neppe et norsk coverband som ikke har spilt låtene hans.

valentourettes-spydeberg-rock-festival-2016-10-of-12Det er imidlertid få som virkelig får frem sjela i materialet og ett av de fremste er Valentourettes. Med Petter Pogo, Runar «Kula» Johannessen og Petter Baarli fra Jokke’s tidligere band, og Tarjei Foshaug på vokal så er Valentourettes så ekte det kan bli og få – om noen – kan matche de på autensiteten. På den ene siden er de det perfekte tribute-bandet som gjør ære på en av norgeshistoriens største og viktigste, på den andre siden er de et et landets største fest-garantister, og for å toppe heile skiten så er de også noen forbaska gode musikere som vet hvordan en rockekonsert skal gjennomføres. Det finnes ingen primadonnanykker og allerede før første låt så gjorde de sitt for å få publikumet til å hoppe over gjerdet. Ikke umulig at vaktene var godt på vei til å få et kollektivt nervesammenbrudd der.

valentourettes-spydeberg-rock-festival-2016-11-of-12To Fulle Menn, Gutta, Her Kommer Vintern, Sola Skinner; man kan fortsette å ramse opp til krampa tar en og det meste ble servert denne kvelden. Valentourettes serverte den ene klassikeren etter den andre med en råhet få forunt mens publikumet skålte og sang med, og skapte en følelse av pub-fest som kunne ha fortsatt til sola hadde gått ned for tredje gang.

valentourettes-spydeberg-rock-festival-2016-9-of-12Tar jeg ikke feil var dette tredje gang de spilte på Spydeberg Rock Festival og selv om jeg i utgangspunktet er i mot at en festivalen bruker det samme bandet hvert eneste år så finnes det unntak; Kraftfestivalen har Loveshack som har blitt en tradisjon for publikumet og jeg ser ikke bort at publikumet hadde vært mer enn litt lykkelig om ´ Spydeberg Rock Festival hadde hanket inn Valentourettes som et fast innslag. De er selve definisjonen av hva en rockefestival handler om;  musikalsk livsglede som gjennomsyrer enhver skrott og resulterer i kollektiv allsang mens det skåles i øl og godt humør – hva mer trenger en rockefestival?!


BONUS


valentourettes-spydeberg-rock-festival-2016-7-of-12 valentourettes-spydeberg-rock-festival-2016-8-of-12 valentourettes-spydeberg-rock-festival-2016-6-of-12 valentourettes-spydeberg-rock-festival-2016-4-of-12 valentourettes-spydeberg-rock-festival-2016-5-of-12  valentourettes-spydeberg-rock-festival-2016-3-of-12 valentourettes-spydeberg-rock-festival-2016-1-of-12

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar