TNT @ Tømmerstock 2017

Når kveldens folkefest åpneT med en fantastisk konsert fra Europe så lå det i kortene at de rundt 4000 smått euforiske – og høyst feststemte – besøkende fortjente en avslutning i samme stil så hvorfor ikke gå all in og gi alle alt de noen gang kunne ha drømt om? Det må ha vært tanken til arrangøren for det å hanke inn TNT til å avslutte kvelden viste seg å være like mye en genistrek som en gavepakke av de virkelig sjeldne.

TNT har i løpet av sin noen-tiår-lange-karriere for lengst blitt en nasjonalskatt og det er litt spesielt å endelig å få oppleve ett band som ikke bare har betydd så mye fansen, men også for den norske musikkscenen som disse gutta har. La gå at det har vært et par fartsdumper underveis, men når dagens besetning tok scenen med Give Me  A Sign så var det aldri noen tvil om at dette var TNT slik TNT i utgangspunktet faktisk var; sjelevrengende gitarsoloer, vokalprestasjoner ut av en annen verden, en fantastisk kjemi, og ikke minst låter som «alle» bare kan.

Fra den eksplosive starten hvor Tony Harnell beviste en gang for alle at han fortsatt har en av bransjen råeste stemmer bar det ut på en musikalsk reise hvor høydepunktene kom på rekke og rad; As Far As The Eye Can See og She Needs Me gjorde jobben frem til det hele ble hevet mer enn ett nivå med Invisible Noise og Desperate Noise. Derfra og ut var det intet mindre enn en parademarsj med Child’s Play, Forever Shine On, Northern Lights, Tonight I’m Falling, Downhill Racer og Seven Seas før gutta tok en kort pause før det var tid for å gi oss alle en avslutning denne fantastiske festaftenen i Brumundal verdig.

My Religion har en Le Tekrø intro som alltid resulterer i et kollektivt gledesutbrudd hos publikumet før Harnell tar mikrofonen og disker opp med ei låttekst også alle bare kan. Det var derfor ingen bombe at de fulgte opp med 10.000 Lovers som kanskje er selve lærebokeksempelet på hvordan en perfekt rockelåt kan snekres sammen? I alle fall frem til det hele ble avsluttet med den like tidløse Everyone’s A Star og det var nok litt sånn alle følte det når gutta gikk av scenen.

En konsert med TNT er så mye mer enn bare en vanlig rockekonsert; det er rett og slett en happening. Låtene kjenner alle og de fleste av oss har ihjælspilt platene deres, men det er først når de serveres live at man virkelig ser hvorfor TNT blir sett på som reinspikka konsertmagi.

Roger Gilton setter tonen med keyboardet, Ove Husemoen følger opp med bassen og bak trommene sitter Morten Diesel Dahl og hamrer som en lokal gud. I front? Tony Harnell har i alle år hatt en av bransjens råeste stemmer og som en god whiskey blir han bare bedre og bedre med årene som går. Det er fortsatt imponerende som rakkern, men mannen har også fått et høyst kledelig (alders)rasp som tilfører låtene et enda tøffere preg og det skader ikke når han har Ronni Le Tekrø ved sin side.

Mannen har et forhold til den gitaren som overgår det meste man hører i dag og jeg tror oppriktig at man blir stående med blanke øyne og moe knær selv om man skulle hatt huset fult av rosa dansebands-dresser; dette er intet mindre enn en oppvisning i hvordan det er mulig å få en gitar til å låte hvis man har skills som fremstår en smule out of this world.

Riffene tar liksom aldri slutt og selv om det er nærmest umulig å huske hvert eneste riff så så kjenner jeg låtene mer enn godt nok til at jeg – så vel som vaktene – ble stående i reinspikka gledesrus når Le Tekrø la inn inn litt variasjoner og jeg tror oppriktig at fyren nærmest leiket seg igjennom de fleste og hadde det fantastisk moro på scenen denne kvelden.

De å oppleve TNT anno 2017 er en opplevelse det er verdt å unne seg. De har låtene som fungerer hjemme på anlegget, men som serveres så monstrumentalt live at vi skribenter gjerne bruker en hel drøss med ord på å beskrive uten å være i nærheten og det samme gjelder kjemien blant gutta; Harnell’s stemme og Le Tekrø’s gitar i tospann er en tvers igjennom nytelse. Det samme kan sies om selve stemningen de skaper; de traff publikumet og sammen laget de en fest(ival)kveld jeg aldri kommer til å glemme. 


BONUS


 

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar