Slipknot @ Oslo Spektrum 2015

Fra å være sjangerens yppersteprester til å bli kastet inn i en mildt sagt problematisk periode hvor en av grunnlegerne gikk bort, en annen fikk fyken og selv liveshowene blet utsatt for mye kritikk; Slipknot har vært igjennom det meste men når de mot slutten av 2014 lanserte .5: The Gray Chapter reiste de ikke bare kjerringa men de blåste hu av banen. Albumet i seg selv oste av gammel storhet; det var beinhardt, det var fengende og skapte enorme forventinger til de live. Denne turneen er deres tittelkamp og for å fjerne enhver tvil; Slipknot er tilbake og selv ikke en tur innom deres eget helvete kan stoppe de.

slipknot-oslo-spektrum-2015-15-of-17Derimot tar de publikummet med inn i en musikalsk verden som minner mer om en teatralsk himmel hvor de alene regjerer. Med morbide masker og et show som er like mye et skrekkens teater som en rockekonsert lå alt til rette for 9 musikere i storform som tok oss med på en reise fra fordums storhet til dagens (potensielle) klassikere. Allerede under åpningen med Sarcastrophe satte de standarden; samspillet satt som det skulle, lydbildet var fullstendig overvelmende og i front regjerte Corey Taylor på vokal; mannen er uten tvil en av vår tids beste vokalister og det spekteret han serverte har lar seg vanskelig å beskrive; låtene varier fra det rolige til det ekstreme, fra det dype til det lyse, og naturligvis fra det enkle til det kaotiske. Alt med et ønske om allsang og den satt! Etter den eminente åpningen smalt de til med The Heretick Anthem og My Plague mens moshpiten foran scenen vokste i omfang så vel som intensitet og når lista var lagt hadde de uansett publikumet så på gli at de lett kunne ha gjort som andre band og pøst på alskens rask fra moderne tider men som de selv sa så handler Slipknot om fansen og fansen fortjener kun det beste. Ved å følge opp med det nærmest orgasmiske trekløveret The Devil In I, Psychosocial og The Negative One hadde de ordene i behold og når disse låtene så vel som Before I Forget, Duality, Spit It Out og Custer ble servert med denne intensiteten skal det vanskelig la seg gjøre å forholde seg rolig!

slipknot-oslo-spektrum-2015-17-of-17Det at Slipknot har en uhyre sterk katalog har det aldri hersket noen tvil om allikevel er ufattelig heftig å oppleve de live. Hvor kanskje det største spørsmålet har knyttet seg til Joey Jordison’s erstatter så var det også det som var et av kveldens absolutt høyedpunkter; i dette musikalske kaoset hvor miksen gjør at alt kommer frem så satt Jay Weinberg bak trommene og hamret som en gal som om han aldri hadde gjort noe annet! Fundamentet her var upåklagelig og når alt annet satt som et skudd så gjorde Slipknot akkurat det mange av oss har drømt om; de beviste ikke bare til gangs at de er tilbake for fult men også at de er mer sultne enn noen gang. Dette musikalske teateret er så monstrumentalt, gjennomført, profesjonelt og ærlig gjennomført at jeg i skrivende stund sliter med å komme på noen som kan utfordre de i kampen om å være verdas råeste liveband når dette skrives.


BONUS


slipknot-oslo-spektrum-2015-14-of-17  slipknot-oslo-spektrum-2015-12-of-17 slipknot-oslo-spektrum-2015-10-of-17 slipknot-oslo-spektrum-2015-8-of-17 slipknot-oslo-spektrum-2015-9-of-17 slipknot-oslo-spektrum-2015-6-of-17 slipknot-oslo-spektrum-2015-7-of-17 slipknot-oslo-spektrum-2015-5-of-17 slipknot-oslo-spektrum-2015-3-of-17 slipknot-oslo-spektrum-2015-4-of-17 slipknot-oslo-spektrum-2015-1-of-17  slipknot-oslo-spektrum-2015-16-of-17 slipknot-oslo-spektrum-2015-13-of-17slipknot-oslo-spektrum-2015-2-of-17

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar