Red Headed Sluts @ Spydeberg Rock Festival 2016 – Garasjerocken er på vei tilbake og takk RHS for det!

Dette teltet på Spydeberg Rock Festival. Konsertarenaens svar på Spotify’s «Discover Weekly»? Det er ingen hemmelighet at det er på de små scenene man ikke bare kan få de største overraskelsene, men også få en smak av fremtidens storheter. Denne 4sound-scenen hadde allerede gitt oss en uforglemmelig opplevelse med Kalandra og det skulle vise seg at arrangøren hadde én genistrek til på lager for denne fredagskvelden. I det Red Headed Sluts kom slentrende inn på scenen så var det lett å få inntrykk av et relativt avslappet band, men det kunne ikke ha vært lenger fra sannheten.

red-headed-sluts-spydeberg-rock-festival-2016-12-of-13De er for rocken hva Kalandra er for folkerocken; en smak av fremtiden og den er åpenbart pokker så lovende. RHS tar rocken som sjanger og stripper den ned til det essensielle mens inspirasjonen er hentet fra gamledager og for å sprite det opp så byr de også på den mer moderne rockens «allsang-aktige trøkk». Oppskriften fremstår som skremmende effektiv for RHS trøkker noe gudsforlatt og de riffer seg omtrent igjennom enhver låt mens tekstene faktisk sier noe. Når de live er noe av det cooleste man har sett på noen år er det ingen overraskelse at de fikk publikumet opp av benkene.

red-headed-sluts-spydeberg-rock-festival-2016-13-of-13Det var kanskje låtene fra debutalbumet People With Faces som folk kjente best til, men det var uten tvil låta State Of Joy som ble kveldens høydepunkt i dobbel forstand; ikke bare var det første singel ut fra et forhåpentligvis kommende album, men låta marker en – om mulig – enda mer energisk retning for et band som allerede har et balletak på publikumet.

red-headed-sluts-spydeberg-rock-festival-2016-11-of-13For meg ble dette av festivalens største opplevelser og jeg tviler sterkt på at noen hadde blitt skuffet om Spydeberg Rock Festival hadde invitert de tilbake i 2017.


BONUS


red-headed-sluts-spydeberg-rock-festival-2016-9-of-13 red-headed-sluts-spydeberg-rock-festival-2016-10-of-13 red-headed-sluts-spydeberg-rock-festival-2016-7-of-13 red-headed-sluts-spydeberg-rock-festival-2016-8-of-13  red-headed-sluts-spydeberg-rock-festival-2016-4-of-13 red-headed-sluts-spydeberg-rock-festival-2016-5-of-13 red-headed-sluts-spydeberg-rock-festival-2016-3-of-13 red-headed-sluts-spydeberg-rock-festival-2016-1-of-13 red-headed-sluts-spydeberg-rock-festival-2016-2-of-13

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar