Nordic Beast @ Rockefeller 2014

nordic-beast-rockefeller-2014-14-of-16

Vi mannfolk er ikke videre ukjente med å bruke store ord når vi skal beskrive noe og uttrykket «nå gikk det for meg!!» har blitt noe nært en klisje men hva annet skal man skrike ut i pur ekstatisk glede når det dumper inn en pressemelding med følgende beskjed: Mikkey Dee (Motörhead) på trommer, John Norum (Europe) på gitar, Hal Patino (King Diamond) på bass, Mic Michaelli (Europe) på keyboard og Åge Sten Nilsen (WigWam) har gått sammen, tatt navnet Nordic Beast og invitert inn til releasekonsert på Rockefeller!

nordic-beast-rockefeller-2014-16-of-16Disse guttas respektive band har gitt oss noen av rockehistoriens absolutt største låter og siden dette skulle være en kveld hvor de skulle varte opp med det beste av det beste fra sine egne kataloger var det lov å ha høye forventninger.

Med Scream Of Anger (Europe) som åpning lå det i kortene at kvelden skulle bli like tøff i trynet som den skulle bli underholdene for med et forholdsvis ferskt band basert på et konsept som sikkert har fått hardcore-fans til å brenne plater var det fortsatt forholdsvis god plass på Rockefeller selv om allsangnivået hos publikumet vitnet om sprengt kapasitet og dette holdt seg igjennom en parademarsj bestående av Good Man Shining (Norum), Killed By Death (Motörhead), Down In Flames (Norum) og Distant Voices (Norum).

nordic-beast-rockefeller-2014-15-of-16Det var imidlertid etter denne første delen Nordic Beast begynte å vise seg som det beistet de faktisk er for med Rock The Night (Europe) hersket det ei lenger noen tvil; de som fortsatt ikke hadde kink i nakken og hese halser etter den første delen skulle garantert få det nå og med The One To Sing The Blues (Motörhead), Innuendo (Queen) og den blodtunge The Chase Is Better Than The Catch (Motörhead) som ordinær avslutning av konserten kunne man lett få inntrykk av de hadde pumpet Rockefeller full av lystgass for her gikk fårete gliss hånd i hånd med hår i fri utfoldelse.

Med en slik spilleliste lå det kortene at avslutningen skulle bli episk og gutta skuffet ikke når dro In My Dreams (WigWam) og The Final Countdown (Europe) for så å toppe hele skiten med Ace Of Spades (Motörhead).

nordic-beast-rockefeller-2014-12-of-16Etter en slik kveld skulle man strengt tatt kunne erklære seg for mettet hva konserter angår men faktum er at denne kvelden også ga oss en og annen kalddusj. Gutta hadde en energiutblåsning av de sjeldne og hadde det mest trolig like forbannet moro på scena som vi hadde på gulvet men selv jeg som slettes ikke skal påberope meg å gjenkjenne små spillefeil live la godt merke til bandets noe asynkrone spillestil. Om det skyldtes kort tid til å øve skal jeg ikke spekulere i for denne tidvis ikke optimale sammenhengen la naturligvis en liten demper på kvelden men når alt kommer til hadde det fint lite å si.

nordic-beast-rockefeller-2014-13-of-16De er nemlig alle blant verdens desidert beste på sitt felt, de har en cred få forundt og de har et publikumstekke ut av en annen verden like mye som de har en energisk tilstedeværelse som får publikumet til å feste som om det var deres siste kveld på denne jord. Selv tror jeg faktisk at jeg aldri har hatt det morsommere på en konsert for dette handlet ikke primært om det spilletekniske; dette var den pubertale men legendariske rockegleden fra 80-tallets rockescene som mange av oss er for unge til å ha opplevd. Hva Nordic Beast kan få til med litt mer øving og muligens egne låter tørr jeg imidlertid ikke å tenke på nå!!


BONUS


nordic-beast-rockefeller-2014-11-of-16 nordic-beast-rockefeller-2014-9-of-16 nordic-beast-rockefeller-2014-10-of-16 nordic-beast-rockefeller-2014-8-of-16 nordic-beast-rockefeller-2014-5-of-16 nordic-beast-rockefeller-2014-6-of-16 nordic-beast-rockefeller-2014-4-of-16 nordic-beast-rockefeller-2014-2-of-16 nordic-beast-rockefeller-2014-3-of-16 nordic-beast-rockefeller-2014-1-of-16 nordic-beast-rockefeller-2014-7-of-16

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar