Lil Wayne @ Oslo Spektrum 2013

lil-wayne-oslo-spektrum-2013-1-of-10

Som en av 200-tallets mest markante skikkelser innenfor sjangeren har Lil Wayne blitt et levende begrep samtidig som han også har blitt en artist som toppet karrieren allerede på midten av 2000tallet med de eminente Tha Carter 2 og 3. Dessverre skulle det å følge opp sitt eget mesterverk vise seg å være krevende og for mange ble det en reise inn i ignoransen verden; det var strengt tatt ikke den Lil Wayne vi falt for men hadde han mistet evnen til å lage musikk eller hadde han tilpasset seg en helt ny musikkbransje?

Denne kvelden i Oslo´s musikalske storstue kom svaret i det sekundet mannen viste seg på scenen for med et urbant backdrop, skatere, en dj og et rockeband som «backup» ble Lil Wayne «den nye vinen for dagens ungdom» mens vi gamlinga ble en smule tilsidesatt. Det å syte over mannen fokus på de unge blir imidlertid helt feil og selv ble jeg faktisk mer enn normalt imponert over mestenparten av showet han serverte.

Wayne med alle sine tatoveringer, piercinger, rastafletter og solbriller kombinert med hans særegne stemme har street cred og det var en tøff men ydmyk herremann som tok fullstendig kontroll over scena og et publikum som tok tilsvarende fullstendig av under låter som Blunts Blowin’, Mrs. officer, She Will, How to Love, Rich As Fuck og festfavoritten Lollipop. Selv det innlagte dj-settet i midten hvor DJ 4our5ive snurret korte snutter fra Wayne’s tidligere karriere og andres klassikere skapte en elektrisk entusiasme blant det energiske publikumet selv om jeg personlig tenkte «hva fxxn? pause midt i en normal konsert?».

Med denne skyhøye partyfaktoren og sine blytunge beats ble Lil Wayne kvelden udiskutable festgeneral for de yngre og forvandlet Oslo Spektrum til en gigantisk klubb med en upåklagelig atmosfære. Mannen rapper som en gud når han kjører på med de litt mer aggressive låtene, han har et enormt publikumstekke og han har perfeksjonert stilen sin inn mot et helt annet publikum enn hva han gjorde for bare noen år siden. Det at det står noen snerpete anmeldere på bakerste rad og savner «gamle dager» hadde ingenting å si; dette var kidzas aften og de fikk en drømmekveld!

lil-wayne-oslo-spektrum-2013-9-of-10  lil-wayne-oslo-spektrum-2013-7-of-10 lil-wayne-oslo-spektrum-2013-8-of-10 lil-wayne-oslo-spektrum-2013-10-of-10lil-wayne-oslo-spektrum-2013-6-of-10lil-wayne-oslo-spektrum-2013-10-of-10lil-wayne-oslo-spektrum-2013-4-of-10 lil-wayne-oslo-spektrum-2013-5-of-10 lil-wayne-oslo-spektrum-2013-3-of-10  lil-wayne-oslo-spektrum-2013-2-of-10

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar