Klovner I Kamp @ Spydeberg Rock Festival 2016 – Årets mest skamløse guilty pleasure party sto til sex i stil

klovner-i-kamp-spydeberg-rock-festival-2016-5-of-13

Å Herre Jävlar! Det er en betydelig forskjell mellom hvor mange på min alder som har festet til Klovner I Kamp sine låter og hvor mange som faktisk innrømmer det uten å nøle litt. Denne lille konstellasjonen med Klovner er noe av det ypperste beviset på hva guilty pleasure handler om og selv om det var et savn når de kastet inn årene noen år tilbake så var det også helt greit; de hadde allerede satt sitt merke på musikkbransjen og de hadde allerede gitt oss så mange pubertale låter som vi elsket å spille på fest at de strengt tatt ikke trengte å prøve noe mer. Når de her forleden ga ut tre nye låter så skal jeg ærlig innrømme at jeg felte mer enn en tåre. Det gjorde rett og slett vondt i et musikkelskende og på papiret voksent hjerte.

klovner-i-kamp-spydeberg-rock-festival-2016-13-of-13

Ikke fordi låtene var banale  for det var de. Men heller fordi den gamle guilty pleasure følelsen blomstret opp igjen mens skammens salte tårer sprutet.

klovner-i-kamp-spydeberg-rock-festival-2016-11-of-13

I det vi beveget oss fra festivalens lille scene til den store var det åpenbart at Klovnene var tilbake for fulle mugger og sprekkeferdige orgasmeskytere. Scenen var passende dekorerte med to store kuk-kanoner mens man i midten fant Fingern’s miksepult; scenen vitnet kanskje om en slags tennårings-klovne-fest-fra-helvete! Og bedre skulle det ikke bli når de beryktede Klovnene åpenbarte seg på scenen. Allis, Dansken og Fingern; for de konservative av oss må disse tre fremstå trioen fra helvete for makan til pubertalt publikumsfrieri tror jeg neppe man får oppleve andre steder. Og det funker. De kjører beinhardt på blytunge beats , tekstlinjer så banale at selv ei pappegøye kan kakle med og et publikumsfrieriet er så skamløst at tigerstadens kjøpadamer fremstår som tilbakeholdne og sjenerte i forhold.

klovner-i-kamp-spydeberg-rock-festival-2016-12-of-13

Så hvordan skal man oppsummere det her? Hva med noe a’la «Ja vi elsker at det er langt å gå sammen med vår beste venn mens vi finner en milf vi kan ta med på en liten vals»? Det var en best-of parade hvor man fikk servert akkurat det man ønsket seg. Gutta skal ha for at de har en scenepersonlighet som gjør det her spiselig; det er en spilleglede og feststemning få forunt mens samspillet er nesten for godt til å være sant. Om man skal se på de som et band som spiller en konsert eller tre kamerater er som har sitt eget lille vorspiel på scenen kan man sikkert diskutere og etter konserten kan man gjerne kritisere konserten i et profesjonelt forsøk på å fremstå som voksen og seriøs, men sannheten er at spydeberg-sletta denne timen var en gigantisk fest hvor ikke en eneste sjel sto stille!

 


BONUS


klovner-i-kamp-spydeberg-rock-festival-2016-9-of-13

klovner-i-kamp-spydeberg-rock-festival-2016-10-of-13

klovner-i-kamp-spydeberg-rock-festival-2016-8-of-13  klovner-i-kamp-spydeberg-rock-festival-2016-6-of-13

klovner-i-kamp-spydeberg-rock-festival-2016-4-of-13

klovner-i-kamp-spydeberg-rock-festival-2016-1-of-13

klovner-i-kamp-spydeberg-rock-festival-2016-2-of-13

klovner-i-kamp-spydeberg-rock-festival-2016-7-of-13

klovner-i-kamp-spydeberg-rock-festival-2016-3-of-13

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar