John Olav Nilsen & Gjengen @ Kraftfestivalen 2013

john-olav-nilsen-gjengen-kraftfestivalen-2013-4-of-10

Har du noen gang knipset en konsert uten å ha helt forstått hvorfor bildene ble så himla spesielle på kameraet samtidig som du av diverse årsaker kun fikk med deg en brøkdel av hele konserten? Med en slik innledning ligger det i luften at dette ikke blir en normal konsertreportasje men heller et slags smått merkelig inntrykk servert av en fotograf som enten opplevde noe helt spesielt eller som overanalyserte så det sang etter.

Denne kvelden ble litt hektisk for undertegnede. Planen var å først dekke en konsert et annet sted i byen og så få med meg ca 2/3 av John Olav Nilsen & Gjengen men når tidsskjemaet virkelig skeit seg fikk jeg dessverre med meg langt mindre enn dette. Det første som slo meg var hvor spesiell lysettingen var; det i seg selv ga et smått surrealistisk inntrykk. Det andre som slo meg var faktisk en følelse av at noe ikke stemte. Bandet dro sine mest fengende låter og publikumet jublet slæsh sang med for fulle halser mens lysshowet var mørkt på grensen til mystisk og psykedelisk, men på scenen var det et eller annet som ikke var som det skulle være i mine øyne. Nå i etterkant hvor det har blitt kjent at bandet i skrivende stund er i ferd med å legge inn årene så kan det jo argumenteres med at dette inntrykket har kommet i ettertid nettopp takket være mediabildet, men allikevel var det denne dirigenten i midten som fremførte sin låter med sin absolutte – men allikevel lavmælte – innlevelse som ikke bare fanget min oppmerksomhet, men også ga et slags «ensomt» inntrykk på omtrent hvert eneste bilde som ble knipset.

Spekulasjoner til side; gutta har siden oppstarten vært kjent for å lage show og selv om det var lite jeg fikk med meg så hersker det ingen tvil om at dette var et show på alle mulige måter. Bare så synd at det for de fleste av oss var det siste showet vi fikk av denne gjengen.

john-olav-nilsen-gjengen-kraftfestivalen-2013-10-of-10 john-olav-nilsen-gjengen-kraftfestivalen-2013-7-of-10 john-olav-nilsen-gjengen-kraftfestivalen-2013-5-of-10 john-olav-nilsen-gjengen-kraftfestivalen-2013-6-of-10  john-olav-nilsen-gjengen-kraftfestivalen-2013-2-of-10 john-olav-nilsen-gjengen-kraftfestivalen-2013-3-of-10 john-olav-nilsen-gjengen-kraftfestivalen-2013-1-of-10 john-olav-nilsen-gjengen-kraftfestivalen-2013-8-of-10 john-olav-nilsen-gjengen-kraftfestivalen-2013-9-of-10

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar