Imperial State Electric @ Rockefeller 2018

Han var vokalisten i smått legendariske The Hellacopters. Han dundret løs på trommene i slettes mindre legendariske Entombed. Han har i følge bl.a. Wiki vært involvert i over 100 utgivelser. Og denne kvelden sto Nicke Andersson og resten av Imperial State Electric på scenen med ansvaret for å varme opp publikumet før The Dogs skulle gjøre sitt ytterste for å bringe Rockefeller til sine knær

Det er kanskje ikke nevneverdig vanskelig å forstå hvorfor Kristopher Shcau i forkant omtalte det hele som smått blasfemisk at disse skulle gå på før The Dogs, men på en annen side så handlet dette om å snekre sammen en skandinavisk festaften og sånn sett lyktes de over all forventning. Med The Dogs som ga oss denne hardbarka pønkrocken fra Oslo’s gater så var Imperial State Electric bandet som tok oss med på en langt mer lysbetont nostalgitripp med klare aner i 60 så vel som 70 og 80 tallene mens stemningen økte i takt med intensiteten i låt-utvalget som ga oss knallåter som Empire of the Fire, Deja Vu, Anywhere Loud, Reptile Brain, og låten ingen har gått glipp av All Through The Night i tillegg til en gnistrende cover av Beer Drinkers & Hell Raiser med Johanna Sadonis før det hele til slutt ble avsluttet med Throwing Stones.

Selv havnet jeg dessverre ulidelig langt bak i lokalet etter å ha knipset de 3 første låtene og fikk en elendig sikt mot scenen, men det at Imperial State Electric hadde noe der å gjøre hersket det aldri noen tvil; med en levende legende i front ga de oss ett sett som like gjerne kunne ha vært en egen fullverdig konsert med fult kjør fra første til siste låt og det med en besetning som latet til å virkelig ha funnet hverandre. La oss nå inderlig håpe at Nicke og hans våpendragere snart kommer tilbake til Oslo!


Bonus


 

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar