Honningbarna @ Granittrock 2017

Året var 2011 og var helt fersk bak kameraet når jeg skulle dekke lokale Knokkelrock i Askim hvor Honningbarna var en av festivalens headlinere og headliner ble de for med den energien på scenen så alt til rette for at gutta kom til å være utbrente i løpet av ett par år. I 2017 er de imidlertid råere enn noen gang og konserten på Granittrock; finnes det egentlig ord gode nok for å beskrive galskapen?

Fra det sekundet hvor gutta brøytet seg igjennom publikumet, hoppet over gjerdet og klatret opp på scenen var tonen satt for en happenening mer enn en konsert og det føltes som om Grodudalen denne kvelden var landets største moshpit. Honningbarna er ikke det bandet du hører på hjemme på kjøkkenradioen din; de er det bandet du opplever live for dette er bandet som har funnet ut hvordan den perfekte konserten skal serveres for så å jekke det hele opp enda noen hakk.

Låter som Noen Å Hate, Fri Palestina og Drep Meg satt naturligvis som noen kuler og allsangen ble ikke noe mindre med Prinser Av Sarajevo og resten av guttas spilleliste. Ironisk sett er låtmaterialet her på grensen til irrelevant og det finnes ikke en skarve sjel i verda som hadde stått her med notatblokka for å analysere det tekniske opp mot studioinnspillingene.

Her handlet det om fremføringen og gud bedre for en fremføring gutta serverte. De inviterte opp en skokk med ungdommer som fikk sitt livs opplevelse, de hoppet opp og ned fra scena som om det var strikkhopping de drev med og de crowdsurfa flere ganger ganger på en enkelt konsert enn hva jeg har opplevd totalt i resten av min konsert-karriere som begynner å inneholde et røslig antall konserter.

Er det en ting som har irritert meg med Honningbarna så er det deres evne til å bli stemplet som Norges beste liveband. En flåsete beskrivelse for landet har en del gode band og det skal være umulig å sette alle opp hverandre. Etter konserten på Granitt tar jeg imidlertid ett solid jafs av et særdeles surt eple og ålet meg i støvet; på scenen fremstår Honningbarna som en eksplosjon som gjør Kim Jong-un grønn i trynet og blaut i trusa og det hersker ei lenger noen tvil; Honningbarna er godt mulig Norges beste live-band. For å være ærlig kommer jeg ikke på noen utenlandske band som har gitt meg noe lignende.. 

 


BONUS


   

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar