Hellbillies @ Spydeberg Rock Festival 2016 – Publikummet leita etter lykka og fikk langt mer enn de drømte vått om

hellbillies-spydeberg-rock-festival-2016-11-of-13

Sløtface stilte det klassiske spørsmålet «hvem skal egentlig følge opp dette» og det må vel kunne kalles for en liten genistrek av arrangøren å bruke Sløtface som oppvarming til Hellbillies. To vidt forskjellige sjangere og hvor Sløtface var den denne nye opplevelsen som introduserte publikumet til en helt ny side med norsk rock så er Hellbillies den musikalske naturkraften som kan følge opp hvem som helst og roe det hele litt ned slik at ingen hjertepumpe risikerer å ta kvelden. Selv hadde jeg en tilnærmet religiøs opplevelse når Kraftfestivalen tilbake i 2014 tok med Hellbillies til Indre Østfold for på scenen sto ett band som opphevet grensene mellom musikksjangere og serverte en forrykende konsert som imponerte sokka av de fleste.

hellbillies-spydeberg-rock-festival-2016-6-of-13De har denne nesten cøntriaktige rockefaktoren i bunnen av låtene, men der stopper også omtrent enhver sammenligning med andre band for det er ikke helt ute på jordet å kalle Hellbillies for musikalske arkitekter og denne kvelden på Spydeberg Rock Festival fikk vi servert et show så godt designet at det er mer nærliggende å snakke om en opplevelse enn en konsert.

hellbillies-spydeberg-rock-festival-2016-13-of-13På scenen finnes det en profesjonalitet så gjennomsyrende i ethvert ledd at det skal godt la seg å gjøre å finne feil i fremføringen og  hører man godt etter så fremstår hver låt som et verk bygget møysommelig etter en musikalsk plan med så mange variasjoner og klangfarger at det hele er en nytelse å høre på. Denne kvelden fikk vi oppskriftsmessig servert bandets største hit’er med naturlige høydepunkter som Det Finaste Eg Veit, Leite Etter Lykka og Ei Krasfaren Bru, men denne kvelden skulle også by på så mye mer; underveis serverte de oss smakebiter på den kommende skiva og om noen trodde Hellbillies hadde grodd fast i en spesiell stil så måtte denne konserten være nærmest sjokkartet for om disse smakebitene er representative for det nye albumet så skaper det i mine øyne en helt ny situasjon.

hellbillies-spydeberg-rock-festival-2016-12-of-13Vi har allerede «de fire store» og i den gruppen har ingen andre noe å gjøre, men om neste skive rocker like bra som disse smakebitene så bør vi begynne å snakke om de store fra vår tid! Det var plutselig en nyvunnet vitalitet og energi som fikk frem de rockerne vi vet Hellbillies egentlig er og kanskje får vi endelig noe som matcher den udødelige gitarsoloen i Røta som som uansett setter mange internasjonale storheter fullstendig i skyggen.

hellbillies-spydeberg-rock-festival-2016-10-of-13Denne kvelden ble dermed akkurat det arrangøren ønsket og det publikumet forventet; en oppvisning i norsk musikk fra absolutt øverste hylle og jeg er neppe den eneste som ønsker Hellbillies tilbake i 2017 når de har enda ett album på samvittigheten.


BONUS


hellbillies-spydeberg-rock-festival-2016-9-of-13hellbillies-spydeberg-rock-festival-2016-5-of-13  hellbillies-spydeberg-rock-festival-2016-4-of-13 hellbillies-spydeberg-rock-festival-2016-1-of-13 hellbillies-spydeberg-rock-festival-2016-3-of-13 hellbillies-spydeberg-rock-festival-2016-8-of-13 hellbillies-spydeberg-rock-festival-2016-7-of-13 hellbillies-spydeberg-rock-festival-2016-2-of-13

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar