Formula OffRoad @ Mysen 2013

Det hadde ikke gått mer enn ett år siden jeg tok med meg en kamerat og et kamera opp til Matrand for å sjekke ut hva Formula OffRoad handlet og det er ikke til å legge skjul på at jeg falt pladask. Det var en form for motorsport som var så ekstrem i form så vel som underholdningsverdi at jeg til tross for null kunnskap og en elendig plassering endte opp med bilder som gjorde susen. Når dette sirkuset bestemte jeg for å gjeste Mysen i 2013 var jeg naturligvis ikke sein om å søke om fotopass. Tross alt hadde jeg absolutt ingenting seriøst å vise til så sjokket var ikke kanskje ikke helt fraværende når jeg plutselig fikk beskjed om å ta meg en tur. 

Det var første gangen det ble arrangert i dette grustaket og noe logistikkproblemer var det, men ikke verre enn at det ble løst i løpet av den første dagen. Verre var det at det på toppen av grustaket befinner seg et naturområde som fylkets grønne fanatikere fikk stengt for bilkjøring så i utgangspunktet burde dette sette en demper på arrangementet. Tross alt er det lite mer spektakulært enn å se disse pilotene ta rennafart for å hoppe opp over toppen mens sand, møkk og en og annen bildel spruter så når dette uteblir så kunne det i verste fall bli noe så der tamt.

Denne demperen ble imidlertid maltraktert i det showet begynte for det viste seg fort at sandtaket i seg selv bugnet over av utfordringer og at de ansvarlige for løypene hadde gjort en formidabel jobb med å stake opp ekstreme løyper så disse to dagene ble to av de mest actionfylte dagene jeg noen gang har opplevd og det å kunne fange dette på minnebrikken føltes mer som en ære enn 2 dager med jobb.

Sjokket var imidlertid stort når jeg kom hjem og sjekket bildene på iMac’en for fargespillet i og rundt dette sandtaket var virkelig unikt og satte for eksempel Matrand fullstendig i skyggen i forhold til hvordan sollyset traff sandtaket og skapte en atmosfære jeg verken tidligere eller senere har opplevd.

Synd var det naturligvis at det var så få som dukket opp for å se på, og like synd var det at det ble med denne ene gangen i Mysen. Heldigvis er det ikke skremmende langt til Matrand for oss som bor i Indre Østfold, men er det en ting jeg virkelig håper på så er det at Formula OffRoad atter en gang kommer til Mysen for så mye action har det ikke vært her siden, vel, aldri.

  

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar