Five Finger Death Punch @ Oslo Spektrum 2013

 

five-finger-death-punch-oslo-spektrum-2013-9-of-14

Opp igjennom musikkhistorien har vi ved jevne mellomrom opplevd at rockeband – kjente så vel som ukjente – har lansert ètt fantastisk sterk album, turnert verda rundt og så tryna fulstendig på neste albumutgivelse for så å bli en del av musikkhistorien så altfor tidlig. Ikke sjelden har dette gått hånd i hånd med det faktum at de har hatt et så sterkt komersielt preg at det litt hardere rockemiljøet har dømt de nord, ned og sideveis ad skogs. Five Finger Death Punch har på mange måter blitt kjerringa som brøytet seg igjennom strømmen ved å utnytte alle rockens undersjangere, spille steinhardt på den amerikanske nasjonalfølelsen, hedre de amerikanske heltene og ikke minst ta for seg livets harde realitet.

Når de skulle varme opp for Avenged Sevenfold lå det i kortene at det ville bli en helt spesiell oppvarming for 5FDP er ikke et upcoming-band; de er band som har funnet sin nisje og inntatt en posisjon i toppsjiktet de neppe kommer til å gi fra seg med det første. Deres kraftfulle uttrykk og energiske sceneshow kombinert med det litt mer brutale scenelyset forenet «metal» og «allsang» på en upåklagelig måte hvor vokalist Ivan Moody tok scena fra første sekund og kontrollerte den så vel som publikumet mens Zoltan Bathory på gitar og Matt Snell på bass fikk henholdvis hår og skjegg til å fly fritt under hensynsløs headbanging til publikumet ubestridelige glede.

Å oppleve 5FDP live er litt som å dra på årets hotteste rockefest hvor temaet er headbangende allsang. De blir aldri for harde samtidig som de er akkurat harde nok til å skremme vannet av overkultiverte forståsegpåere, de vet nøyaktig hvilke musikalske knapper de skal trykke for å engasjere publikumet uten at det blir for påtrengende og de har et energinivå så smittsomt at man bør ha bostedadresse vigelandsparken for å ikke la rive med. Publikumet skulle således være sjeleglade for at det var nettopp A7X som gikk på etter 5FDP for det å følge opp DENNE oppvarmingen krever sitt band!

five-finger-death-punch-oslo-spektrum-2013-14-of-14 five-finger-death-punch-oslo-spektrum-2013-12-of-14 five-finger-death-punch-oslo-spektrum-2013-13-of-14  five-finger-death-punch-oslo-spektrum-2013-8-of-14 five-finger-death-punch-oslo-spektrum-2013-3-of-14 five-finger-death-punch-oslo-spektrum-2013-4-of-14 five-finger-death-punch-oslo-spektrum-2013-2-of-14 five-finger-death-punch-oslo-spektrum-2013-1-of-14 five-finger-death-punch-oslo-spektrum-2013-11-of-14 five-finger-death-punch-oslo-spektrum-2013-10-of-14 five-finger-death-punch-oslo-spektrum-2013-7-of-14 five-finger-death-punch-oslo-spektrum-2013-6-of-14 five-finger-death-punch-oslo-spektrum-2013-5-of-14

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar