Erik og Kriss @ Spydeberg Rock Festival 2016 – Sommerfesten som gikk (nesten) ad helvete takket være lyden

erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-14-of-15

Som på fredagen med Klovner i Kamp så skulle også lørdagen by på en for mange guilty pleasure og hva var da mer naturlig enn Erik og Kriss som i noen år var selve lyden av sommer? Etter en liten rolig periode er de tilbake med Pusterom hvor de har fått med seg Moi og Katastrofe, og Pusterom er også en passende tittel for denne konserten for det er lite som er mer avslappende enn å senke skuldrene og bli med en sommerlig musikkfest av den særdeles livsbejaende sorten hvor tunge beats og lette tekster går hånd i hånd.

Erik og Kriss har denne nesten karius-og-baktus-aktige scenekarismaen hvor spillegleden og sjarmen gjør det hele til en særdeles trivelig seanse. Låter som Pusterom, Ølbriller, Puls, Etter Regnet, Lighter og D E´kke Meg Det Er Deg resulterte i kollektiv allsang og levde uten tvil opp til stempelet som guilty pleasure mens publikumet ble sjarmert i senk.

erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-15-of-15Det i seg selv må kunne kalles en prestasjon for Erik og Kriss ble utsatt for noe som lignet lydmessig torpedering fra først til siste låt. Nå har de naturligvis ikke de mest kompliserte produksjonene, men gutta har stemmer gode nok til å bære en konsert og låtene byr generelt sett på god dynamikk. Denne gangen så gikk det regelrett ad skogen for i det første låt kom i gang så fremsto lydbildet som «cerwin vega på en underdimensjonert forsterker» og det ble aldri bedre. Bassen dundret mens alt annet var en lydmessig lapskaus og ikke en eneste gang låt det ordentlig bra. Guttas sedvanlige dynamikk ble regelrett kvelt i dette lydmessige sammensuriumet og rent lydmessig minnet konserten mer om en liten pub med en boomblaster enn en stor festivalkonsert.

erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-13-of-15Det at publikumet faktisk maktet å kose seg mens de sang med for fulle halser må tilskrives gutta’s scenekarisma og ikke minst det faktum at de faktisk er langt bedre vokalmessig enn hva mange gir de kred for. Det måtte de være når guttas egne lydfolk ga ett inntrykk av at de prøvde å jage Erik og Kriss av scenen.

Synd i grunn, for disse to har en backkatalog som bugner over av gode sommerhits og de kan lage fest hvis faktisk får lov…


BONUS


erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-11-of-15 erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-12-of-15 erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-10-of-15 erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-8-of-15 erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-9-of-15 erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-6-of-15 erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-7-of-15 erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-5-of-15 erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-2-of-15 erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-4-of-15 erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-1-of-15 erik-og-kriss-spydeberg-rock-festival-2016-3-of-15

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar