Dream Theater @ Oslo Spektrum 2014

dream-theater-oslo-spektrum-2014-15-of-17

Det å bli født tidlig på 80-tallet har definitivt ført med seg en del hyggelige fordeler men til gjengjeld har jeg også tilbrakt mesteparten av voksenlivet i en periode hvor man på radioen blir utsatt for noe de visstnok kaller musikk selv om akkurat det kan diskuteres. Det er i slike tilfeller man priser seg lykkelig over oppveksten hvor man i det som ble sett på et (kanskje ikke så) stille opprør spilte datidens rockealbum på full spiker og drømte om å en dag få oppleve heltene live.

dream-theater-oslo-spektrum-2014-17-of-17Denne februarkvelden i Oslo Spektrum skulle jeg endelig få mitt første møte med et musikalsk monster som har holdt stand i ett par tre tiår og som kanskje mer enn noen andre har definert prog-rockens historie. Dream Theater har i alle år blitt sett på som en audiovisuell naturkraft når de først inntar scenen og det var lite ved denne kvelden som rokket ved denne oppfatningen.

dream-theater-oslo-spektrum-2014-16-of-17Etter så mange år i bransjen så er det kanskje uunngåelig at man som band blir litt roligere på scenen mens det hele blir så innarbeidet at det levnes lite – om noe som helst – rom for improvisasjon men det Dream Theater denne kvelden manglet på showing tok de igjen på den musikalske opplevelsen som er noe av det mest hardtslående, imponerende og monstrumentale jeg har opplevd live.

dream-theater-oslo-spektrum-2014-14-of-17Når sceneteppet falt var det som å få en hjertemassasje av en vegg med høytalere når gutta åpnet det musikalske angrepet med The Enemy Inside hvor gitarriffene til John Petrucci fungerte som en invitasjon til en musikalsk verden hvor en av de virkelig store vokalgudene regjerer og James LaBrie gjorde det klinkende klart at han selv den dag i dag er en av bransjens absolutt råeste vokalister. Disse gutta er langt forbi tiden hvor det var naturlig å leike seg litt på scenen; nå handlet det utelukkende om å gi fansen nøyaktig det de ikke bare har drømt om men også fortjent og det fikk de til gangs. Fra The Shattered Fortress til The Looking Glass til Enigma Machine hvor Mike Mangini på trommer vartet opp med en solo som sendte haka sporenstreks til gulvet og resten av den 3 timer lange konserten; gutta har rytmer, overganger, oppbygninger og crescendoer så originale og omfattende at de glatt lever opp til troen på at alt er mulig på Drømmenes Teater.

dream-theater-oslo-spektrum-2014-12-of-17Da får det heller gå at det var noe glissent i Spektrum denne kvelden for de rundt fire tusen som møtte opp fikk en forrykende drømmekveld hvor gamle helter skinte som aldri før, drømmer gikk i oppfyllelse og troen på musikken kom tilbake hos tvilerne. Om dette i verste fall skulle vise seg å være deres siste turnebesøk i Norge så kan man spørre seg selv hvor man var denne kvelden; selv var jeg der når levende legender spilte så fundamentet til Oslo Spektrum truet med å kapitulere, episke låter kom som perler på en snor og troen på at drømmer kan gå i oppfyllelse kom tilbake.


BONUS


     dream-theater-oslo-spektrum-2014-13-of-17 dream-theater-oslo-spektrum-2014-11-of-17 dream-theater-oslo-spektrum-2014-9-of-17 dream-theater-oslo-spektrum-2014-10-of-17 dream-theater-oslo-spektrum-2014-7-of-17 dream-theater-oslo-spektrum-2014-8-of-17 dream-theater-oslo-spektrum-2014-6-of-17 dream-theater-oslo-spektrum-2014-4-of-17 dream-theater-oslo-spektrum-2014-5-of-17 dream-theater-oslo-spektrum-2014-1-of-17 dream-theater-oslo-spektrum-2014-3-of-17 dream-theater-oslo-spektrum-2014-2-of-17

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar