Dimmu Borgir @ Inferno 2014

dimmu-borgir-inferno-2014-6-of-13

Det begynner å bli noen år siden jeg bygget opp en respektabel samling av filmutgivelser i meget begrensede opplag før jeg bestemte meg for å gjøre det samme med musikkutgivelser og den første var faktisk den monstrumentale metalbokutgaven av Dimmu Borgir’s Death Cult Armageddon. I det skiva gikk i spilleren og det lyste play i displayet var jeg hektet og dette mesterverket av et album skulle legge grunnlaget for åresvis med gode musikkoppelvelser så vel som innbitte naboklager. Men det å få høre de live skulle ta meg nesten 10 år…

dimmu-borgir-inferno-2014-13-of-13

Og det var faktisk nettopp deres konsert på Inferno 2014 som gjorde at jeg valgte å ofre årets påskesnø til fordel for fire dager med festivaldekning. Ikke bare var dette deres første konsert på nesten 2 år men de lovet også en konsertopplevelse spesielt tilrettelagt for Inferno 2014 og i det lyset på Rockefeller ble slukket og Allegiance fylte lokalet hersket det ei lenger noen tvil om de skulle lykkes eller ikke; dette ble en parademarsj av de sjeldne.

dimmu-borgir-inferno-2014-11-of-13

Deres særegne musikalske stil hvor black metal møter det symfoniske har resultert i låter som er grandiose så vel som majestetiske uten at de bikker over mens Shagrath’s vokal er såpass rein at totalpakken blir noe virkelig unikt som fungerer overraskende godt live. Det er mektig, bombastisk, energisk og forbasket velspilt fra første til siste tone mens låtlisten denne kvelden fikk nye så vel som gamle fans til å gråte av pur glede.

dimmu-borgir-inferno-2014-9-of-13

Denne kvelden handlet i stor grad om mesterverket Death Cult Armageddon mens de også serverte oss en del klassikere fra deres andre album. Det å få servert låter som Allegiance, Progenies Of The Great Apocalypse, Vredesbyrd, The Serpentine Offering, Gateways, Puritania, Kings Of The Carnival Creation, Dimmu Borgir og Mourning Place live en og samme kveld hører med til sjeldenhetene og da får det heller gå at de ikke hadde fått med seg Agnete Kjølruds for Gateways hvor de valgte å benytte seg av innspilt vokal; opplevelsen ble noe surrealistisk men for all del; det fungerte så absolutt.

dimmu-borgir-inferno-2014-10-of-13

Etter 10 års ventetid lå det i kortene at jeg hadde visse forventninger og de ble så til de grader innfridd; Dimmu Borgir er like storslagne live som de er på plate. Det er aldri noe grums i det musikalske, de har dette nærmest folkelige publikumstekket og de har en låtkatalog som for lengst har gitt de en plass i musikkhistorien. Etter nesten 2 års pause fra konsertscenen må dette kunne kalles for et slags mini-comeback og jeg håper virkelig at de fikk blod på tann for denne kvelden resulterte i et stappfullt Rockefeller hvis ekstatiske publikum straks etter konsertslutt utviklet abstinenser som vil være med oss frem til Dimmu Borgir atter en gang inviterer til konsert.

 


BONUS


dimmu-borgir-inferno-2014-5-of-13 dimmu-borgir-inferno-2014-3-of-13 dimmu-borgir-inferno-2014-12-of-13 dimmu-borgir-inferno-2014-8-of-13 dimmu-borgir-inferno-2014-7-of-13  dimmu-borgir-inferno-2014-4-of-13 dimmu-borgir-inferno-2014-2-of-13 dimmu-borgir-inferno-2014-1-of-13

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar