Death By Unga Bunga @ Rockefeller 2017

Selv ble jeg poppet ut på starten av 80-tallet og ble flasket opp en slettes ikke ueffen blanding av rock, rock og mer rock. Gjerne fra det samme tiåret som har gitt oss noen av musikkhistoriens største rockelåter (i mine ører). 60- og 70- tallet har jeg også beveget meg litt innom uten noen gang helt å falle for det. Men når jeg hørte Death By Unga Bunga på Spydeberg Rock Festival i 2013 var en «men i alle dager»-opplevelse. De latet til å ha overvintret fra hovedsakelig 60-tallet, men samtidig ikke. De hadde særpreg. De var noe annet enn bare enda et retroband. Nå – 4 år senere – så er det i alle fall ingen til om at særpreget er skremmende godt ivaretatt.

 

Hele denne pyskelliske flower power perioden er i bunn og grunn den perioden av rock som jeg har slitt mest med å få taket på. Det er et eller annet der som rett og slett ikke treffer meg og det er også årsaken til at jeg stort styrer unna band som fortsatt lever i denne tidsepoken. Death By Unga Bunga er på mange måter unntaket. I det de hilser på publikumet er det åpenbart at dette ikke er for show; disse gutta har det i blodet og det hadde nok også publikumet som hadde møtt opp for Rockefeller var alt annet glissent når DBUB satte i gang.

Med tidskoloritten intakt tok gutta oss med på en ca 45 min lang reise hvor det tradisjonelle møtte det moderne mens alt ble bygget over en lest av humor og lassevis med garasjesjarm. Dette er ikke i nærheten av å være glattpolert og takk en eller annen musikkgud for det for om disse hadde fått plass på f.eks. Oslo Spektrum så hadde de fortsatt maktet å ta med publikumet inn i den lille garasjen sin hvor alt er rått, brutalt og irriterende fengende.

For meg som aldri har fått taket på perioden DBUB lever og ånder for så var dette på papiret ei lang øl-pause før Oslo Ess tok scenen, men fremfor ei pause så ble det en særdeles hyggelig  opplevelse med ett band som leverte over all forventning og viste til gangs hvorfor de blir sett på en av sjangerens store nå om dagen. 


BONUS


Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar