CC Cowboys @ Spydeberg Rock Festival 2017

Jeg har sett de på tampen av en turne. Jeg har sett de underveis. Jeg har også skrevet om de og fotografert de en rekke ganger nå og sist gang påpekte jeg at jeg begynner å gå tom for ting å skrive om de. Det er i slike tilfeller det er helt ålright at de er helt i starten av årets sommerturne for sånt byr gjerne på mye moro. 

Det er egentlig noe spesielt med Spydeberg Rock Festival for i løpet av syv år har de kun hatt ett år med en dag hvor våre kjære værguder var på en pissnødig snurr og utover så har det alltid vært fra meget bra til ekstremt godt vær som får gradestokken til å jodle om øl, musikk og festival. CCC på sin side er bandet som foruten noen ekstremt få «normale» tilfeller alltid snekrer sammen låter som oppfordrer til akkurat det samme.

Når de her to møtes så blir det akkurat den livsfeirende festen du ønsker deg; du vet at festivalområdet kommer til å være stappfullt av publikummere som uavhengig av hvor tung arbeidsuka er, vil iløpet av ett par låter bugne over av en gledesenergi vi mot normalt finner på konserter hvor tenåringene fyller lokalet.

For i det Mr Grønneberg og hans armada med gledesspredere tar scenen så er det som alltid bare å belage seg på en time halvannen lang hit-parade hvor kanskje den eneste nedturen er at de faktisk forlater scenen. Oppskriften er den samme som alltid og det er også låtene, men det har ingen verdas ting å si når bandet speller som noen guder rent teknisk og har et publikumstekke de samme gudene verdig.

Det var Harry og det var Synder I Sommersol og det var Tigergutt. Det var Vilt, Vakkert og Vått. Det var ett par nye låter. Og det var en drøss annet. En konsert med CCC er et av de tilfellene hvor det riv ruskende tåpelig å begynne å ramse opp låtlisten for så å analysere denne og spesielt når de er helt i starten av en turne for der man kanskje hadde forventet litt rust så fikk vi her heller en slags fandenivoldsk spilleglede hvor rusten heller ble ganske så sjarmerende i de få tilfellene hvor gutta gikk litt utenom den vante rutinen og fremsto som litt mer lekne enn tidligere; gjerne mer av det!

Når man skal skrive en slags omtale og prøve å avslutte den så skal man gjerne oppsummere konserten så hva var det vi egentlig fikk? Vi fikk et band som passer festivalen som hånd i hanske. Vi fikk ett band som åpenbart ikke er i stand til å skuffe. Og vi fikk en opplevelse akkurat så sommerlig vi ønsket oss. Det legger egentlig grunnlaget for en interessant tanke; Kraftfestivalen har hatt enorm suksess med å bruke Loveshack som sitt faste husband. Spydeberg Rock Festival har nå hatt CCC ved ett par anledninger og det har passet perfekt hver gang; hva om Spydeberg Rock Festival gjorde CCC til sitt faste husband?

 


BONUS


Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar