CC Cowboys @ Spydeberg Rock Festival 2013

cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-15-of-15

Det sies at enhver festival trenger minst en virkelig stor headliner som selger billetter i bøtter, spann og trillebårer. Med tanke på det siste året og da spesielt Hver Gang Vi Møtes så må det jo kunne kalles en genistrek å hanke inn selveste CC Cowboys for HGVM til side så har dette bandet gitt oss noen av historiens absolutt største hits og allerede tidlig på lørdagen så var festivalen fullstendig utsolgt og mange måtte belage seg på å nyte konserten på feil side av de høye gjerne som innkapslet konsertområdet.

cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-14-of-15Det som var en rockefestival med høy sigarføring og typisk festivalliv med ølglasset i hånda forandret fullstendig uttrykk når gutta viste seg på scenen og det senket seg en kollektiv euforisk følelse over de langt over 2000 menneskene som hadde flokket seg foran scenen for å gi CC Cowboys et heindundrande kor og en velkomst til bygda som de mest trolig kommer til å huske ei stund.

cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-11-of-15For all ære til bandet som spiller så perfekt som de kan men det er ikke til å legge skjul på at vokalist Magnus Grønneberg har en nærmest hypnotisk stemme og karisma som får det til å gå iskaldt nedover ryggrader så vel som halebein hos tøffe bikere så vel som pripne vestkantfruer. Når da denne stemmen kombinert med et knippe uhyre dyktige musikere setter igang med en av tidenes hit-parader er det ikke mye annet å gjøre enn å gi seg over i en nesten kultlignende allsang.

cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-12-of-15Det at arrangøren ikke har motatt erstatningskrav fra naboene er imidlertid over mine fatteevne for når gutta dro tidløse perler som Synder I Sommersol og Nå kommer jeg og tar deg var det så mye energi, trøkk og livsglede blant plublikumet at ord blir fattige. Når de så dro Vill, Vakker og Våt, Harry og Tigergutt er jeg sikker på at søvnige iq-dotter i hvite frakker med kinesiske navneskilt på andre sida av kloden holdt å gjøre i buksa over utslaget på seismografene sine!

cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-9-of-15Jeg vet at en festival prøver å by på nye artister hvert år og Spydeberg Rock Festival har foreløpig vært veldig flinke til det, men om de noen gang skulle velge å benytte ett band to år på rappen så håper jeg virkelig at det blir CC Cowboys for dette er norsk MUSIKK på sitt beste, det er en konsertopplevelse av de sjeldne og det er bortimot selve definisjonen av den norske folkesjela!


BONUS


cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-10-of-15 cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-6-of-15 cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-4-of-15 cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-13-of-15 cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-8-of-15 cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-7-of-15 cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-5-of-15 cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-3-of-15 cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-1-of-15 cc-cowboys-spydeberg-rock-festival-2013-2-of-15

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar