Brad Paisley @ Oslo Spektrum 2014

brad-paisley-oslo-spektrum-2014-3-of-17

Cøntri har fra starten av vært noen selsomme saker hvor ulykkelig situasjoner stort sett har preget tekstene og kulturen har gjerne blitt forbundet med overdimensjonerte hatter, frynsete skinnbukser og breiale dialekter selv om sjangeren også har hatt sine rebeller om det så være seg Dolly Parton med sine to fordeler eller Dixie Chicks med sin litt røffere holdning. Brad Paisley på sin side er mannen som maktet å blande pop og cøntri, gjøre det hele folkelig og la verda for sine føtter –  noe denne kvelden i Oslo Spektrum skulle bevise til det fulle.

brad-paisley-oslo-spektrum-2014-5-of-17Her var det cowboyhatter og pønkere, eldre og yngre, hardbarka rockere og folk ifrå bøgda i skjønn forening og når Mr Paisley inntok scenen med Southern Comfort Zone, løp ut på catwalken og sparket igang showet hersket det ei lenger noen tvil; dette kom til å bli en episk aften i Oslo’s storstue for noe annen beskrivelse blir for mildt når et stappa fullt Oslo Spektrum setter igang allsangen allerede fra første tone og holder den gående under de neste 18 låtene.

brad-paisley-oslo-spektrum-2014-6-of-17Mannen har et publikumstekke ut av en annen verden og fremstår like mye som «en kompis på scena» som en verdensstjerne der han blander humor, sorg, livsglede og tragedier i en særdeles folkelig innpakning gjerne akkompagnert av de velkjente videoklippene på storskjerm mens han mer enn gjerne bøyer seg ned mot publikumet og gir de en opplevelse for livet.

brad-paisley-oslo-spektrum-2014-7-of-17Hvor Southern Comfort Zone åpnet ballet på en eminent måte var det umulig å ikke la seg rive med når mannen fortsatte med knallåter som Mud On The Tires, Outstanding In The Field, This Is Country Music, Old Alabama og Me Neither bare for å nevne noen. Hvor mannens folkelige fremtoning gjør han «til en av oss» er det allikevel gitarferdighetene som imponerte undertegnede aller mest denne kvelden. At Brad Paisley først og fremst er en gitarist bør det herske liten tvil om for de riffene, den rytmen og det kroppsspråket er man ikke i stand til å servere om man ikke gjør noe man virkelig lever og ånder for. Dette var definitivt gitarens kveld og jeg var langt fra den eneste som opplevde at kroppen sitret av frysninger når han dro sine mange gitarsoloer.

brad-paisley-oslo-spektrum-2014-8-of-17Selv har jeg imidlertid for lengst mistet tellingen på hvor mange konserter jeg har opplevd og uten at jeg noen gang kommer til å være i stand til å velge en favoritt er jeg definitivt i stand til å trekke frem de som huskes best og dette er uten tvil en av de. Brad Paisley er mannen som makter å briljere på samtlige punkter; han er en fenomenal gitarrist, han har en fantastisk vokal, han har tekster som treffer spikeren på hodet, han er en entertainer og han har evnen til samle et musikkelskende publikum som utenfor konsertlokalet kommer fra vidt forskjellige verdener rent musikalsk og stilmessig sett. Jeg skal naturligvis vær forsiktig med å hause denne konserten altfor høyt opp i skyene men jeg vil faktisk tørre å påstå at mannen har redefinert en hel sjanger og denne kvelden serverte han en episk definisjon av det de fleste av oss vil definere som en perfekt konsert.


BONUS


brad-paisley-oslo-spektrum-2014-9-of-17 brad-paisley-oslo-spektrum-2014-1-of-17  brad-paisley-oslo-spektrum-2014-2-of-17 brad-paisley-oslo-spektrum-2014-4-of-17 brad-paisley-oslo-spektrum-2014-10-of-17 brad-paisley-oslo-spektrum-2014-12-of-17 brad-paisley-oslo-spektrum-2014-11-of-17 brad-paisley-oslo-spektrum-2014-13-of-17 brad-paisley-oslo-spektrum-2014-15-of-17 brad-paisley-oslo-spektrum-2014-14-of-17 brad-paisley-oslo-spektrum-2014-16-of-17 brad-paisley-oslo-spektrum-2014-17-of-17

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar