Ammunition @ Kraftfestivalen 2016 – Gutta som speller rock slik rocken er ment å spelles!

Det sies at ingenting er umulig her i livet, men har du noen gang prøvd å finne en absolutt definisjon på begrepet «rock«? Begrepet har blitt så utvannet og flytende at det er nesten ikke til å tro for daglig hører vi radiopratere introdusere artister som «rockebandet» mens de strengt tatt låter mer en som en gjeng ungpikeidoler som prøver å tøffe seg FØR stemmeskiftet setter inn. Det var imidlertid en periode for en del år tilbake når rocken var rå, og opprørsk. Dette var en tid hvor de religiøse holdt på å foreta seppuku når de hørte Guns’n Roses, WASP og andre nå historiske band. Men i dag? «Jasså, du er en slik en rocker du. Artig«. Det er lov å mene at sjela i sjangeren har blitt noe svakere når vi snakker moderne band, men heldigvis finnes det noen band og artister som nekter å følge p4-strømmen og kjører på som om 80-tallet aldri tok slutt.

ammunition-kraftfestivalen-2016-20-of-20Åge Sten Nilsen er vel strengt tatt mannen som ei lenger trenger noen introduksjon for helt siden han slo igjennom med Wig Wam har han vært en av bransjens store personligheter og han ble ikke mindre av et fenomen å regne når han skapte Queen-showene som har rullet og gått i en årrekke nå. Det kom imidlertid et lite vendepunkt når han startet ett hobbyprosjekt kalt Ammunition. Et hobbyprosjekt skal strengt tatt være noe man driver med på si, men når man får med seg noen av bransjens råeste artister og mekker sammen et album som plutselig slår igjennom langt utenfor landets grenser så er det bare å surfe på suksessen.

ammunition-kraftfestivalen-2016-18-of-20Ammunition’s Shanghaied føltes som ei plate noen hadde gravd opp fra en bunker forseglet på nettopp 80-tallet og det inntrykket holdt seg godt når Sten Nilsen tok med seg dette såkalte hobbyprosjektet til Kraftfestivalen i Askim så var det som å bli tatt med tilbake til en helt annen tidsepoke.

ammunition-kraftfestivalen-2016-19-of-20Det regelrett eksploderte på scenen når gutta tok scenen i et inferno av riff, tunge bassrytmer og hjerterammende trommeslag før Åge Sten Nilsen nærmest løp inn til et jubelbrøl man er er vant til å høre i Kollen. Og det fra bare ca 1000 publikummere! Scenen som tidligere hadde vartet opp med tidløse 10cc og Sweet fremsto nå mer som en nedslitt rockeklubb med et anlegg de virkelig store arenaene verdig og jeg kan strengt tatt ikke huske når jeg fikk oppleve et så massivt trykk og en så god lyd sist. Muligens når Slipknot gjestet Oslo Spektrum. Muligens.

ammunition-kraftfestivalen-2016-17-of-20Denne råheten gjennomsyrer absolutt alt gutta foretar seg på scenen og det er noe smått episk over å oppleve at Victor Cito (TNT) spiller bass sammen med Åge Sten Nilsen og stjerneskuddet Erik Mårtensson fra Eclipse, Jon Pettersen, Magnus Ulfstedt og Lasse Finbråthen. Det er vel strengt tatt en sammensetning begrepet «ei supergruppe» verdig.

ammunition-kraftfestivalen-2016-16-of-20Sammen bydde på en parade med låter bygd over den samme erketypiske malen; det skulle spellas rock og publikummet skulle synge med for fulle halser. DET var noe de oppnådde de med glans låt etter låt. Tie Me Down, Shanghaied og Silverback fra Ammunition kombinert med Hard To Be An Rock’n Roller og In My Dreams fra Wig Wam; det er i slike tilfeller det er bare å gi seg over og bli med på festen om man så er fotograf, journalist, arrangør eller sikkerthetsvakt (til og med noen av kveldens mer stive utgaver løsnet opp under dette showet!).

ammunition-kraftfestivalen-2016-13-of-20Det å se og høre Ammunition live er en konsertopplevelse fra start til slutt hvor man får en gjeng artister fra absolutt øverste hylle som varter opp med låter ingen kan forholde seg rolig til og i sentrum står en av landets desidert største showmenn i form av Åge Sten Nilsen. I mangel på bedre ord; de er ett av få moderne band jeg har hørt, som faktisk har fanget sjelen i sjangeren slik den var på sine glansdager.


BONUS


ammunition-kraftfestivalen-2016-14-of-20 ammunition-kraftfestivalen-2016-12-of-20 ammunition-kraftfestivalen-2016-9-of-20 ammunition-kraftfestivalen-2016-10-of-20 ammunition-kraftfestivalen-2016-8-of-20 ammunition-kraftfestivalen-2016-6-of-20 ammunition-kraftfestivalen-2016-7-of-20 ammunition-kraftfestivalen-2016-5-of-20 ammunition-kraftfestivalen-2016-2-of-20 ammunition-kraftfestivalen-2016-3-of-20 ammunition-kraftfestivalen-2016-1-of-20 ammunition-kraftfestivalen-2016-11-of-20 ammunition-kraftfestivalen-2016-4-of-20

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar