10CC @ Kraftfestivalen 2016 – Legendene som fant ungdomskilden i Askim Folkepark

10cc-kraftfestivalen-2016-6-of-14

Det er ikke umulig at den litt mer voksne delen av Indre Østfold satte rekord i kollektivt hake-slepp når Kraftfestivalen annonserte at 10CC var hanket inn til årets festival og det ble slettes ikke noe bedre når vi innså at 10CC faktisk skulle åpne fredagen. Bandet har solgt over 30 millioner album og gått inn i musikkhistorien som ett av de virkelig store, men når de først skulle på scenen i lille Askim så begynte dramaet.

10cc-kraftfestivalen-2016-13-of-14Det var en dag hvor mye skulle vise seg å gå på tverke og det hele toppet seg med et vær som av den i overkant fuktige sorten som forvandlet scenen til et lite basseng. Sjelden har jeg sett en arrangør jobbet så febrilsk for å unngå at bandet trakk seg og i etterkant er det vel trygt å si at akkurat denne kvelden var arrangøren og hans team mer mirakelarbeidere enn normale festivalarrangører.

10cc-kraftfestivalen-2016-14-of-14Selv er jeg for ung til å ha fått med meg guttas storhetstid og 10CC har for meg vært et av disse legendariske bandene jeg ofte søker opp på Spotify, men som jeg allikevel aldri har sett for meg å få oppleve live. Når det først skulle skje så var det mer enn litt surrealistisk at det skulle skje på Kraftfestivalen i lille Askim, men det sier mer enn litt om arrangøren og jeg tror det var få som egentlig innså hvor stort dette faktisk var for det var et skuffende dårlig oppmøte selv om det var rundt tusen personer innenfor porten.

10cc-kraftfestivalen-2016-11-of-14Et litt glissent oppmøte til side; de som møtte opp fikk seg en opplevelse av de sjeldne når gutta åpnet med The Wall Street Shuffle. Låta i seg selv har gått sin seiersgang i en årrekke allerede, men alt jeg har funnet av innspillinger fremstår som litt tilbakeholdne og litt i overkant behagelige. Det skjer imidlertid noe når et band har spilt sammen i en mannsalder for denne kvelden var det et trøkk og en ungdommelighet man normalt sett forventer av unge og sultne – og ikke for å glemme lekne – band.

The Things We Do For Love fikk en helt ny vitalitet mens bandet selv smilte fra øre til øre og fortsatte med en hit-parade som ga oss låter som Good Morning Judge, I’m Mandy On The Fly, Life Is A Milestone, Silly Love og Feel The Benefit. Denne nostalgiske oppvisningen skulle dog ta fullstendig av når gutta nærmet seg slutten av det ordinære settet.

10cc-kraftfestivalen-2016-10-of-14I’m Not In Love er balladen som ble en av historiens største låter uavhengig av sjanger. Det er låta som bandet selv ikke helt forstår hva har skjedd med. Det er låta ALLE kan. Og denne kvelden kom den i drakt så frisk at originalinnspillingen faktisk ble satt litt i skyggen. Det samme gjaldt også Dreadlock Holiday som ble en godt gjennomført groovy avslutning på det ordinære settet.

De kunne lett å ha avsluttet konserten etter den maktdemonstrasjonen og det må kunne kalles en bonus av de sjeldne når de fulgte opp med en sjeldent underholdende acapella-utgave av Donna; hvor resten av showet var godt regissert var dette øyeblikket hvor gutta endelig slapp seg ganske så bra løs og det hele ble en særdeles fornøyelig affære hvor latteren satt løst.

At dette også resulterte i at konserten siste låt – Rubber Bullets – fikk et sårt tiltrengt preg av showing skadet ikke og når gutta gikk av scena føltes det hele litt for godt til å være sant.

10cc-kraftfestivalen-2016-8-of-14En ting overskygget alt annet og det var bandets fremtoning. For meg har alltid 10CC vært disse legendene som har hatt sin sound og jeg har sett uendelige med klipp fra tiden hvor karrieren var på topp uten at det virkelig traff meg. Det ble litt «gammaldags» og forsiktig. Denne kvelden i Askim Folkepark fremsto de som et langt tøffere band som bare gunnet på og koste seg på scenen. Litt som om de tenkte «nei fxxn heller gutta, nå holdt det på å gå ad helvete så nå gi vi beng og bare koser oss siden vi først er her». Det var en spilleglød og et trøkk som lett overgikk deres egen storhetsperiode og det ble rett og slett en konsert det er vanskelig å glemme…


BONUS


10cc-kraftfestivalen-2016-12-of-14 10cc-kraftfestivalen-2016-9-of-14 10cc-kraftfestivalen-2016-5-of-14 10cc-kraftfestivalen-2016-3-of-14 10cc-kraftfestivalen-2016-1-of-14 10cc-kraftfestivalen-2016-2-of-14 10cc-kraftfestivalen-2016-7-of-14  10cc-kraftfestivalen-2016-4-of-14

Sjekk også ut:

Del denne artikkelen:

Legg inn en kommentar